Party children-days of glory! part 3

от Гани Добрева
Вижте всички мои статии

 

 

 

Please welcome, Mr.Tad Robinson!!!

Мощни аплодисменти, прожектор-следач пробягва върху тъмната сцена и ето го -  на прибежки излиза зад кулисите, маха с ръка, публиката е на крака  докато той се покланя  в чисто новичък черен фрак и лъснати до блясък лачени обувкиdays of glory

В предишните две части на серията "Party children -  days of glory"  започнахме да разплитаме историята на легендарният деветдесетарски хит, възпял славните години на най-фамозният чикагски клуб, в който през осемдесетте се е родила хаус-музиката. Издирихме композитора и продуцента  – италианецът Роберто Занети, по това време подвизаващ се под псевдонима Wireband   и  известен като гордия татко на евро-диското.

Последният елемент от пъзела идва на мястото си :  Tad Robinson -  уникален  бял изпълнител, който пее блус като черен – така го определя музикалната критика  и с право, нюйоркчанинът е изпекъл музикалната си диплома в университета  в Индиана през далечната 1980-та, има 6 албума зад гърба си и няколко номинации за престижни музикални награди . Вижте го :

Отдава се на пеенето, макар че при него е стояла дилемата , дали да гради кариера свирейки на арфа или да пее или…и двете:) Все пак е надделяло пеенето -  след завършването си, от Индиана се мести в Чикаго,  там попада в чиста соул и блус среда и някак си не му се връзва картинката на блус изпълнител свирещ на арфа…в крайна сметка попаднал на точните хора и станал човек.

В интервю, което скоро намерих в интернет, той казва: " Феновете на блуса могат да надушат измамата от няколко мили и те много добре знаят, че всичко което правим е 100% реално".

" Мисля че целувката на смъртта за музикантите в повечето неща от живота е когато си стегнат и когато си стресиран. Не можеш да бъдеш ефективен комуникирайки като певец, ако не си релаксиран. Музикантите с които работя сега и материята която пея ми дават това усещане на доверие и спокойствие."

И докато комерсиалните изпълнители лесно тръгват по течението само след няколко седмици на активна ротация, за хора като Tad Robinson, да плуват срещу него  е по-сладко . Да избереш музиката която искаш да правиш, музикантите които перфектно те допълват и лоялни фенове, надушващи стойностните неща от мили,  изглежда мечтата е сбъдната  и целта е постигната…

 

 

Честно казано, да публикувам цялото интервю в превод не се оказа препъни-камък за мен, макар че си е доста дълго и не вярвам че някой от вас би го прочел докрай. Повече ме спря мисълта, че няма по-ужасно нещо от преведено на чист български яко блус парче…Е, Tad Robinson си говори така както пее. Кощунство е за мен да отнема от цвета на думите му, така че ако сте навити, пробвайте да ги прочетете/послушате в оригинал. Така е най-добре :)

 

За цялото интервю кликнете тук!

Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS feed или направете безплатен абонамент по емайл, за да получавате първи информация за всички наши най-нови материали.
Ако пък искате да се възползвате от нашите услуги, като старателен DJ и атрактивна водеща за вашето парти, сватба или тържество, направете запитване. Ние ще ви предложим богато разнообразие от предложения.
Етикети: , , , , , , , ,

Коментари към статията

Тази статия е прочетена 1501 пъти
Публикувайте Вашият коментар:

Искате ли да добавите снимка към Вашият коментар в блоговете?

Направете си бърза регистрация в Gravatar и изберете подходящо изображение. Граватарът ще се асоциира с вашият e-mail адрес, при всеки коментар в блога. Ние вече го направихме :)

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>