In The Name Of Rock

от Гани Добрева
Вижте всички мои статии

"И настанаха дни в които огнищата на рока осветлиха цялата земя българска и се събудиха тълпи, жадни за метални звуци, преситени от силикон и промиваща мозъците пошлост…"

Сигурно така би написал някой след 30 години, разказвайки за Новото Рок Възраждане, на което сме свидетели в последно време. Отговорност за написаното оттук нататък обаче поемам аз – Гани Добрева – водеща в екипа на Sound The Best.

Добре дошли в блога на Sound The Best! Историята показва, че няма друго музикално явление, толково устойчиво, самовъзпламеняващо се и живо като рока /и слава Богу!/.

Нека ви върна малко назад… Преди 30 години Америка е на един океан разстояние от Европа, което изобщо не е малко. Американската мода стърже по дъното, Мадона пее за материалните момичета, рапът е още пеленаче което не пускат по MTV, а единствения свеж полъх иде от музиката на Спрингстийн. Така изглежда снимката на музикалната дейвствителност през очите на Боно от U2. Точно тогава във Великобритания цари невероятна атмосфера – почти културна революция, поведена от дузина момчета с тупирани коси и кожени якета с подплънки. Новият мелодичен жанр обръща схващането, че хеви метъла е само траш и шум, налага хармоничното китарно звучене, прокарано от групите "Iron Maden", "Saxon", "Praying Mantis", "Judas Priest" и др. Музикалните критици ще я нарекат новата вълна на британския хеви метъл /NWOBHM/

В наши дни… На 9 юли въздухът на Стара Загора ще се изпълни с качествен британски рок и миризма на керосин по време на първото по рода си авио рок шоу AERO ROCK STARZ! На 8, 9, 10 юли професионални пилоти и любители с частни самолети, делта и парапланери ще покажат авио умения в небето над летище Стара Загора. Ще се извисят и балони с горещ въздух! И ако някога сте мечтали да полетите, там и тогава ще е възможно. Специално за събитието идва бившия китарист и втори вокалист на IRON MAIDEN – самия Денис Стратън! Гостуването в града на липите ще е част от турнето под наслов "Iron Maden Years". Британците ще свирят както хитови парчета на Iron Maden, така и вечни рок класики. Заедно с Денис и групата му на събитието идват култовите английски банди от началото на 80-те "OD Saxon" и "Praying Mantis". Съпортът от българска страна е повод за гордост – преди британските рок-колоси ще забият момчетата от старозагорската банда Perfect Stranger!

Организатор на нестандартната изява е старозагорската фирма-промоутър Genesis Events OOД с управител британеца Шон Адам Фетцер. На ушенце ви споделям, че по време на разговора ни, Шон обеща, че ще става все по-интересно. Доста преди концерта, на сайта на аеро рок феста www.aerorockstarz.com ще се случват доста интересни неща – непрекъснато обновяваща се информация, снимки и видео и още…какво ще кажете за чат със самия Денис Стратън? :)

И ако мислите, че това е просто реклама на предстоящо събитие, нека разсея съмненията. Tипично в стил Sound The Best аз и моят колега Галин Рачев, като истински рок фенове ще се постараем да сме достатъчно близо до кухнята на това уникално събитие. Нещо повече, ще дадем възможност на двама от нашите Facebook приятели да спечелят безплатни билети за авио-рок шоуто! Стартът на томболата ще е месец преди концерта в нашия профил във Facebook.

В серия статии ще ви разкажем подробно за бандите, организаторите, събитието и начинът по който можете да се включите в томболата. Следете ни!

Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS feed или направете безплатен абонамент по емайл, за да получавате първи информация за всички наши най-нови материали.
Ако пък искате да се възползвате от нашите услуги, като старателен DJ и атрактивна водеща за вашето парти, сватба или тържество, направете запитване. Ние ще ви предложим богато разнообразие от предложения.
Етикети: , , , , ,

Коментари към статията

Тази статия е прочетена 1206 пъти

2 коментара по In The Name Of Rock

  1. от valia

    super nqmam tarpenie za tombolata

  2. от Гани Добрева

    Билетите са вече в продажба през http://www.eventim.bg и от 16-ти май в офисите на Булсатком

Публикувайте Вашият коментар:

Искате ли да добавите снимка към Вашият коментар в блоговете?

Направете си бърза регистрация в Gravatar и изберете подходящо изображение. Граватарът ще се асоциира с вашият e-mail адрес, при всеки коментар в блога. Ние вече го направихме :)

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>