18 май 2011г.

Скъпи приятели на Sound The Best, имаме новина за вас! Открили са панацеята на човешкия дух и тяло и тя се нарича…..

МУЗИКА

Случвалo ли ви се е да харесвате толкова много някоя песен, че да я слушате по цял ден на Repeat? Е, не сте сами. Аз съм Галин Рачев – DJ и отговорник по звука на Sound The Best. Искам да ви кажа, че двамата с Гани Добрева често се поддаваме на това изкушение. Имаме си любими песни за различни ситуации и настроения. И слушаме, слушаме… без да си даваме сметка, че това влияе не само на емоциите, но и на здравето ни. Учени от различни университети в света дълги години са изследвали този факт и са установили, че музиката може да лекува. И този нетрадиционен метод те нарекли музикотерапия.

Добре дошли в Клиниката за музикална терапия

Може да ви изглежда странно и дори смешно, но руснаците имат значителен опит в това отношение. Те дори са пръснали в цялата страна Научно-изследователски центрове за музикална терапия и медико-акустични технологии. Представяте ли си? Разхождате се из коридорите на клиниката и от болничните стаи да вас достигат какви ли не звуци – от симфониите на Моцарт до сингълите на Риана

За тези, които не могат да си позволят подобно лечение, учените са разработили CD-та с подбрани мелодии за различни болежки. Така че не се учудвайте, ако на стелажа за дискове в музикалния магазин видите албум, озаглавен „Храносмилане”, „Черен дроб”, „Бели дробове”, „Сърце”, „Против тютюнопушене”, „Против алкохолизъм”. В САЩ това е обичайна гледка.

Който пее, дълго ще живее!

Известно е, че вълните, които звуците на музиката изпращат към човешкото тяло, влияят на клетките, включително и на раковите. В зависимост от честотата и продължителността на въздействието им, може да изменим активността им и дори да убием „лошите” образувания в тялото. Или с други думи, да подобрим състоянието на кожата, мозъка, мускулите, вътрешните органи, нервната система и т.н. Според учените пеенето е най-простият и ефективен метод за музикално въздействие върху клетките на организма. Начинът, по който човек диша по време на изпълнение на дадена песен, позволява на белите дробове да функционират възможно най-добре, обогатява максимално кръвта с кислород, насочва я към вътрешните органи и активизира дейността на стомаха и червата.

Така че, приятели, пейте! Не само под душа и не само за настроение, но и за здраве! :)  

Очаквайте съвсем скоро втора част на статията, в която ще ви разкажа за музиката, която можем да ползваме като средство за поумняване! И не само :)

Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS feed или направете безплатен абонамент по емайл, за да получавате първи информация за всички наши най-нови материали.
Ако пък искате да се възползвате от нашите услуги, като старателен DJ и атрактивна водеща за вашето парти, сватба или тържество, направете запитване. Ние ще ви предложим богато разнообразие от предложения.
Етикети: , , , , , ,

Коментари към статията

Тази статия е прочетена 1071 пъти

Един коментар по Имате кръвно? – „Менделсон“ по три пъти на ден! При главоболие слушайте Моцарт, песните на Мадона дават сила!

  1. от Мария Ненова

    Еххх, как обичам да пея под душа :) Сега като знам, че има и терапевтичен ефект ще пея още по-силно :)
    И между другото с нетърпение чакам да разбера коя музика ще ми помогне на запаметявам по-добре, че ми предстои тежка сесия !

Публикувайте Вашият коментар:

Искате ли да добавите снимка към Вашият коментар в блоговете?

Направете си бърза регистрация в Gravatar и изберете подходящо изображение. Граватарът ще се асоциира с вашият e-mail адрес, при всеки коментар в блога. Ние вече го направихме :)

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>