По жицата 3…

от Галин Рачев
Вижте всички мои статии

С желание да съхраним искрата, която тръгна от Кърджали и с надеждата, тя да подпали още други верни рокаджии, та огнищата на рока да станат повечко, но не като противовес на първосигналната конвейрна, джънк- музика с която ни промиват мозъците, а за да спрем за се оплакваме, че ни залива пошлост, ще продължим нашето задочно пътуване до Кърджали – „Арпезос рок фест” !

Цитат: Игнат Пейчев, Фейсбук профил на Джаз Клуб „ STAGE”

Втори ден на Арпезос рок- фест – повече от успешен.!!!!!!!!!! Откриха опитните музиканти от група „Фокус“. Перфектно подбран и най-вече изпълнен репертоар от …хитове на световните групи в рока.Чухме песни, като „Аз съм наранен“ на Deep Purple, на Rainbow, по които малко групи в страната пък и по света биха се решили да направят кавъри. Достойно защитиха музиката ,която представят и мястото от където идват – Асеновград, казано с малко завист.


Втори по ред със убийствен саунд бяха „Саунд фордж“, водени от прочутия пловдивчанин, лийд гитар – Божо Попа. Феноминални сола, които преминаха от Джими Хендрикс през Клептън, AC/DC, Еди Ван Хален, Слаш, изпълнени с лекота и виртуозност, ползвайки всички възможни модерни техники за свирене на китара – дъбъл хенд, фингър пикет, край /плачаещ, уа,уа/ педал и т.н. Жестока банда!


Затвориха вечерта и отвориха страницата на тежкия рок момчетата от „Каталог“ – перфектно сработен ансамбъл, певец с поразяващ глас, пеещ на границата на оцеляването! /Дай Боже да го запази!/ плюс двама спийд китаристи с овладян стил на свирене – какво повече? Така трябва да свирят младите – агресивно, с можене и атакуващо самочувствие.

Това е – неспирен купон, прекрасна вечер! Дано ги видим пак при нас!

Важното е че за ценителите на истинския рок е имало много прекрасни мигове! За другото-няма смисъл да говорим – прекрасно е да се слушат качествени банди, но още по-прекрасно е да свириш срещу качествена публика! Ние от Sound the Best сме сигурни че и от двете страни на сцената е имало споделени чувства!

Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS feed или направете безплатен абонамент по емайл, за да получавате първи информация за всички наши най-нови материали.
Ако пък искате да се възползвате от нашите услуги, като старателен DJ и атрактивна водеща за вашето парти, сватба или тържество, направете запитване. Ние ще ви предложим богато разнообразие от предложения.
Етикети: , , , , ,

Коментари към статията

Тази статия е прочетена 477 пъти
Публикувайте Вашият коментар:

Искате ли да добавите снимка към Вашият коментар в блоговете?

Направете си бърза регистрация в Gravatar и изберете подходящо изображение. Граватарът ще се асоциира с вашият e-mail адрес, при всеки коментар в блога. Ние вече го направихме :)

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>