От 1974г. по решение на Международния съвет по музика при ЮНЕСКО, първият октомврийски ден е обявен за Световен ден на музиката. По-късно, през 1980г. в България, в чест на 700 годишнината от рождението на Св. Йоан Кукузел, този ден е обявен за Празник на българските певци и музиканти.

Честит празник, колеги, приятели и меломани! Ние от Sound The Best вярваме, че музиката не е просто дарба. Тя е невидимата нишка свързваща всички човешки същества.

Който е усетил веднъж свободата да чува и чувства Вселената в тонове и звуци, да твори музика и да изразява себе си чрез нея, е истински благословен! Не случайно казват, че тя започва там, където думите свършват. Сетивата се отварят за едно вълшебно общуване с невидимите животворящи сили. Открехва се вратата към един нов и вълшебен свят. Един от големите музикални умове днес казва – „Музиката е още един от Божиите дарове!” Талантът не се мери в тиражи и рейтинги , няма критерии за сравнение. Той е като пръстовите отпечатъци – единствен и неповторим, абсолютно уникален!

Един от основните принципи които спазваме в работата ни е мисъл, която не чак толкова отдавна стоеше на вратата към ефирното студио на първата голяма радиоверига в България: Когато нямаш какво да кажеш, замълчи и остави музиката да говори” Далеч от комерсиалната страна на нашата работа, ние преди всичко сме меломани и ценители, всяко ново откритие ни изпълва с възторг и благодарност, с преклонение към прекрасното. Изразяваме себе си с музика, описваме миговете от живота ни с песни. Ето защо смело заявихме, че за нас е важно как звучат любимите ви мелодии – знаем какво означават за нас. Същото и повече дори, вероятно означават за вас! И когато искаме да ви подарим един миг с песен, с музика, тя не е избрана случайно. С нея ви казваме – Този миг е единствен и специален, насладете му се, запомнете го! Не е необходимо много.

Светът е музика. Тя е навсякъде около нас. Просто…трябва да се вслушаш!

Поздравяваме ви!

Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS feed или направете безплатен абонамент по емайл, за да получавате първи информация за всички наши най-нови материали.
Ако пък искате да се възползвате от нашите услуги, като старателен DJ и атрактивна водеща за вашето парти, сватба или тържество, направете запитване. Ние ще ви предложим богато разнообразие от предложения.
Етикети: , ,

Коментари към статията

Тази статия е прочетена 300 пъти
Публикувайте Вашият коментар:

Искате ли да добавите снимка към Вашият коментар в блоговете?

Направете си бърза регистрация в Gravatar и изберете подходящо изображение. Граватарът ще се асоциира с вашият e-mail адрес, при всеки коментар в блога. Ние вече го направихме :)

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>