Искате ли да имате най-добрата сватба? Ние от SoundTheBest вярваме, че планирането е тайната на успеха. Сватбеното тържество е важно събитие и трябва да бъде внимателно планирано. Ето защо ние ви предлагаме един сватбен списък, който да прегледате. Не е задължително да се съобразите на 100 % с него, но повярвайте ми, ключът, който дава гаранция, че всеки детайл ще попадне на мястото си, това е добре планиран сватбен списък. Ето няколко полезни неща, които биха ви били в помощ: Нека върнем времето…

  • 18-12 месеца преди деня на вашата сватба. В ранните етапи е важно да прекарвате повече време в разговори и изслушване на желанията и нуждите както един с друг, така и с вашите семейства. Всеки има различна визия за предстоящото събитие. Често майката на булката има виждане за определен ден през годината, в който трябва да се състои вашата сватба. Въпреки че това наистина си е вашия ден, комуникацията и уважението да се изслушат желанията на другите в началото на процеса ще помогне да се сведе стреса и напрежението до минимум малко по-късно. Дали това ще бъде семейно събитие? Ще бъдат ли сред гостите далечни роднини и стари приятели? Ако е така, кой ще плаща за транспорт и настаняване? Ще поканите ли колеги и бизнес клиенти? Планирате ли религиозен или граждански брак? Има ли семейни традиции от двете страни, които могат да причинят проблеми? Съберете си ума! Сега е момента. И разбира се най-важния въпрос – Кога бихте искали да се омъжите?….
  • 12 месеца преди деня на вашата сватба. Определете типа на събитието (граждански брак, религиозен или и двете); Направете си примерен бюджет; Създаване на списък с гости; Определете дата; Изберете място; За да се придържате към бюджета, задайте си таргет цени за основните елементи на сватбата: Церемонията по местоположение, рокля, костюм, цветя, пръстените, торта, храна и напитки, окраса за церемонията, подаръци, услуги, консултанти и други съпътстващи разходи, фотограф, оператор, екип за церемонията – водещ, DJ, музиканти
  • 12-9 месеца преди деня на вашата сватба. Време е да запретнете ръкави :) . Наемете консултант; Вземете твърдо решение за място и брой гости (резервирайте); Създайте си система за проследяване на бюджета; Изберете църква и свещеник; Изберете рокля; Изберете си водещ, DJ, фотограф и оператор; Потърсете в интернет, направете лична среща, задавайте въпроси – нека всичко бъде ясно! Не разчитайте на фирми, водещи, ресторанти, които правят сватби на конвейр! За тях Вие сте просто поредния клиент. Замислете се, всяка сватба е лична и неповторима! Вашата не прави изключение, нали? За да бъде това един незабравим момент, спомен, който ще ви носи хубави емоции цял живот, заложете на професионалисти! Те ще се откроят от останалите! Вие ще ги познаете!
  • 9-6 месеца преди деня. Вече трябва да знаете шаферките и останалите членове на сватбено тържество; Избор и поръчка на шаферски рокли и други дрехи; Време е да имате краен списък с гости; Приключване на размислите по меню храна и напитки; Изберете покани; Предвидете настаняване за гостите ако е необходимо, защото част от тях могат да са от далеч.  Тук е и времето да изберете и място за меден месец :)
  • 6-4 месеца. Платете капаро и запазете ресторант; Утвърдете окончателното меню, торта, окончателния брой на гостите; Организирайте си репетиция на вечеря; Изпратете покани на вашите гости.
  • 4-2 месеца преди деня на вашата сватба. В САЩ имат добра практика да изпращат благодарствени писма за подаръци, получени в аванс. В България не е разпостранен този подход. Вие можете да изпратите едно благодарствено писмо на кумовете :) затова, че ще бъдат до Вас в най-важния ден в живота ви; Вземете пръстени, ако това вече не се е случило; Запознайте се с изискванията по брачното свидетелство; Последен шанс за промени по сватбената рокля!  Купете си една обща карта за фитнес. Направете връзка със специалист, който да изготви специална програма за Вас.  Ние можем да ви препоръчаме, кликнете тук!  Добрата визия дава добро самочувствие, а добрия дух – здраво тяло!
  • Един месец. Пробни прически, грим от избран специалист; магазин за аксесоари, услуги и подаръци; Вземете облеклото; Координирайте всичко, потвърдете информацията и направете окончателните плащания; Направете последна среща с водещите на вашата сватба. Уточнете всичко (стил, обичаи, ритуали, музика, игри, изненади. Направете си и плейлист с любими песни, които бихте искали да чуете. Това ще улесни доста водещите) Не забравяйте да потвърдите резервациите си за меден месец :) .
  • Ден преди Ангажирайте някого да управлява и ръководи всички детайли по време на събитието• Осигуряване на график за сватбено тържество; Потвърждение за транспорт.
  • Сватбения ден! Това е едно прекрасно събитие. Целта е един прекрасен ден, а не съвършенство. И запомнете, идеята на всичко това е да се започне един прекрасен живот заедно. За да сте сигурни, че вашето мечтано сватбено тържество ще премине добре, не забравяйте да следвате съветите, които ви дадохме днес!
Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS feed или направете безплатен абонамент по емайл, за да получавате първи информация за всички наши най-нови материали.
Ако пък искате да се възползвате от нашите услуги, като старателен DJ и атрактивна водеща за вашето парти, сватба или тържество, направете запитване. Ние ще ви предложим богато разнообразие от предложения.
Етикети: , , , , ,

Коментари към статията

Тази статия е прочетена 1374 пъти

6 коментара по Планирането – Тайната на успеха!!!

  1. от Гани Добрева

    Колко хубаво би било, ако планирането на сватбата започваше наистина 18 – 12 месеца преди избрания ден! Практиката показва обаче, че младоженците доста са скъсили този период и няколкото месеца, които имат за подготовка, се превръщат в тичане, лутане, опънати нерви и като резултат – умора точно на сватбата!
    Често ни се случва да чуем: „Ох, да мине, че да си починем!“ – А не може ли да е обратното – да знаете че има кой да се погрижи за всичко?
    Дори и да държите да организирате сами всичко, потърсете съдействие!
    Тук ще се опитаме да ви насочим, споделяйки опита и впечатленията си не само по планирането и организацията на сватбения ден, но и ще потърсим мнения – от професионалисти и вече „минали през огъня“ младоженци.
    Все пак, информация от първа ръка никога не е излишна!
    Затова, внимателно ще се подготвим!

  2. от dariel

    при мен планирането беше по кратко и от месец, защото идеята беше друга да поканим приятели и да се забавляваме!Нещо за което наистина съжалявам е, и отчитам като голяма грешка е че нямахме водещ и озвучител и това доста затрудни. Наемете професионалисти, които да се погрижат за доброто прекарване на всички гости и на вас

  3. от Галин Рачев

    Хубаво е, че отчитате като грешка това, че не сте се обърнали към професионалисти, dariel!
    Лошото е, че един такъв повод не се повтаря! Или поне по принцип е така. Ние сме професионалисти! И уважаваме нестандартните решения! Така че, ако решите някога да съберете приятелите си отново, за да празнувате, потърсете ни! ;)

  4. от Ирина Чалъкова

    И аз мисля, че доброто предварително планиране е най-важното , когато става въпрос за организиране на подобно „мероприятие“ – като сватбата :) Определено бих започнала планирането навреме, обръщайки внимание и на най-дребните елементи. Защото това гарантира не само пълноценно изживяване на този съкровен момент, но и предполага добро настроение за всички – за младоженците, за гостите….
    Аз поне за важни неща винаги пиша списъци, колкото и да е смешно – но така не пропускам нищо. Не ми се мисли как се чувства човек на сред купона на сватбата си, осъзнавайки, че не си е взел тортата от сладкарницата :D :D :D – имам такава позната ….ужас!!!!

    • от Галин Рачев

      Абсолютно точно Ира. За тортата не ни се е случвало до момента, но често се случва Ганка да пита по няколко човека, минути преди да посрещнем младоженците, къде е питката, къде е меда…и те се чудят – ама кой трябваше да ги вземе, ама дали не останаха в църквата, ама мед май нямаме и. т.н. И трябва да занимаваме главните действащи лица с дреболии ли? Не. Въобще не е смешно да си водиш записки. Трябва да се знае от всички, кой каква отговорност има, кой какво ще взима и носи. Може би скоро трябва да пуснем една статия и за планиране на дребните неща около сватбата, защото те колкото са дребни, толкова са и важни!

  5. Pingback: Eventex Seminar 2010 | Блогът с новини и съвети на Sound the Best

Публикувайте Вашият коментар:

Искате ли да добавите снимка към Вашият коментар в блоговете?

Направете си бърза регистрация в Gravatar и изберете подходящо изображение. Граватарът ще се асоциира с вашият e-mail адрес, при всеки коментар в блога. Ние вече го направихме :)

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>