Сезонът на сватбите e в разгара си, цветни балони летят в небесата, клаксони оповестяват поредното „Да” на жената, облечена цялата в бяло, майки крият сълзи от обич, търкулнали се по зачервените им лица… А мен от известно време не ми дава мира един въпрос: бихте ли изяли роклята на булката? Дааа, диджеят от Sound The Best ви пита, бихте ли изяли роклята на булката? :)

Не, това не е шега. Вижте какво намерих, докато прескачах от страница в страница в нета:

"Скъпи гости на това мило сватбено тържество, време е да изядете роклята на булката!” Може би така ще каже водещата Гани Добрева, ако някоя от вас, мили дами, събере кураж да облече тази уникална рокля, „ушита” с… брашно, захар, яйца и полята обилно с воал от ммм… вкусна сметанова глазура. Така и така няма да облечете отново сватбения си тоалет, защо пък да не го споделите с гостите по време на тържеството?Не е лоша идея, нали? Не искам да си представям как ще преглъща попът в църквата, докато чете пасажи от Библията, нито пък какво ще се случи, ако завали дъжд, докато младоженците правят фотосесия на открито… За тези неща да му мислят сватбените агенти и фотографите!

Няма да повярвате на какви безумия се натъкнах по-нататък в моето пътешествие в света на най-ексцентричните булченски рокли. Никога не ми се е налагало да се интересувам от подобни неща, но, признавам си, бях силно заинтригуван докъде може да стигне човешкият гений в стремежа си да създаде нещо невиждано…

Запознайте се с творението на световно признатия френски дизайнер Ив Сен Лоран! Извинете, но това чудо е всичко друго, но не и сватбен тоалет. Лично аз го оприличавам на презерватив. Или не – на нещо средно между презерватив и ковчег. Всъщност, като се замисля, идеята май е била да наподобява руска матрьошка с панделки от сатен. Каквото и да е, получило се е ужасно, нали? Но ако мислите, че сте видели най-грозната булченска рокля на света, грешите.

Роклята за бременни булки с отвор на корема според мен би трябвало да води класацията. Няма по-вулгарен начин да покажеш, че чакаш дете. Прав ли съм? Въпреки че и тази с балоните заслужава да отиде в челната тройка… Моля се само около младоженката да няма пушачи, че… отиде дизайнерският труд на вятъра. Буквално!

Следващата серия е не по-малко странна…

Какво ли е чувството да застанеш пред олтара с октопод под ръка? Не бих искал да разбера. Кой знае как ще се тресат пипалата на булката докато ходи, а когато дойде време за целувка, от диадемата й ще се сипят пресни водорасли… Не! Налудничаво е. Както и идеята да закрепиш коледни лампички на сватбената си рокля. Чудя се откъде ли ще черпят ток, за да светят. А ако пък вземе да стане някое късо съединение… не ми се мисли.

Като казах налудничаво се сетих за Лейди Гага. Не знам защо.

Типично в неин стил, нали? Коментарът е излишен…

Тези двете дами ме плашат по-малко. Въпреки че готик стилът е отблъскващ за повечето мъже (като мен). Ако трябва да избирам между тях двете обаче (слава Богу не ми се налага), по ми допадат чизмите на булката-котка. Нищо, че символизират наставничество. И докато се чудите колко ли кожа е отишла за направата на дългите ботуши на младоженката по-горе, вижте как изглежда най-дългата рокля в света.

Виновници за това нечовешко разхищение на плат са китайска двойка, сключила брак по време на летните олимпийски игри в Пекин през 2008 г. В чест на световното събитие дължината на шлейфа на булченската рокля е цели 200,8 метра.

А колко по-лесно би било, ако красавицата реши да облече оскъден бял бански костюм за незабравимия ден. С малко подходящи аксесоари и фин воал отгоре, успехът е гарантиран!

Не мога да не ви покажа и това гениално творение на нечий дизайнерски ум! За тези двамата думата „овца” май изобщо не е обидна. Дори напротив, булката доста добре е влязла в ролята си. Нещо повече, дори е поела част от задълженията на овчаря – гордо държи украсената му с цветя гега. Хахаха… тук малко прекалих, признавам.

И все пак, мили дами, няма нищо лошо и осъдително в това да искате да бъдете различни на сватбения си ден. В крайна сметка, традициите вече не са това, което бяха. Виждате, че с повече въображение, ефектът се постига. Само не прекалявайте с ексцентричността, за да не се превърне ефектът в дефект!

Ще се радвам да споделите с мен впечатления от това, което видяхте по-горе :)

 

Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS feed или направете безплатен абонамент по емайл, за да получавате първи информация за всички наши най-нови материали.
Ако пък искате да се възползвате от нашите услуги, като старателен DJ и атрактивна водеща за вашето парти, сватба или тържество, направете запитване. Ние ще ви предложим богато разнообразие от предложения.
Етикети: , , , , , , , , , ,

Коментари към статията

Тази статия е прочетена 7221 пъти

Един коментар по А сега… Изяжте роклята на булката!

  1. от Мария Ненова

    :) хихихи…С такива рокли е гарантирано, че никой няма да отлепи поглед от булката;) !

Публикувайте Вашият коментар:

Искате ли да добавите снимка към Вашият коментар в блоговете?

Направете си бърза регистрация в Gravatar и изберете подходящо изображение. Граватарът ще се асоциира с вашият e-mail адрес, при всеки коментар в блога. Ние вече го направихме :)

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>