„Някои хора вървят под дъжда, други просто се намокрят”, а трети – бих добавил аз, танцуват на фона на музиката от дъждовни капки.

Добър ден, приятели на Sound The Best!

Аз съм Галин Рачев и днес ще ви издам една моя малка тайна – никога не съм имал чадър. Не съм купувал, не съм подарявал, не съм носил кавалерски над дамите, с които съм излизал в дъждовни дни, не съм изпитвал нужда да притежавам… Никога. Не знам защо. Не съм се и замислял досега. Което не означава, че времето при мен (и вътре в мен) винаги е било слънчево… Последният път например, когато реших да оставя колата и да отида на работа пеша, цял ден не спря да вали. :)

Но днес разбрах – не съм имал чадър, защото още не е бил измислен идеалният за мен. И, както може би вече се досещате, „идеален” за един диджей значи само едно – "музикален”. Представям ви чадърът на моите мечти – The Rain Drum

Това странно нещо, наречено „дъждовен барабан”, е измислено от корееца Донг Минг Парк, и е поредното доказателство, че неволята ражда гениални хрумвания. Поройни дъждове заливат Корейския полуостров през по-голяма част от летния сезон (между юни и септември). Представете си само колко черни мисли им минават през главите на тези хора в това неприятелско време? С този дизайнерски чадър обаче, музикалният съпровод, докато цопате в дъждовните локви, е гарантиран! Както и настроението. Как става това?

Повърхността на нестандартния музикален/дъждобранен инструмент е изработена от пет парчета промазан плат с различна еластичност, диаметър и цвят. Така че, в зависимост от силата на дъждовните капки, от разстоянието и от ъгъла, под който падат върху чадъра, до ушите ви ще достигат различни звуци и ритми, подобни на тези от удари по барабан. Няма жици, няма батерии, няма електроника. Колкото по-силен дъжд, толкова по-силно изпълнение! Наживо, само и единствено за вас! Хитро, а? Жалко, че гениалната идея е все още само проект.

И докато чакам чадърът на мечтите ми да излезе на пазара, за да си го подаря, ще продължавам да слушам Риана и да си пея под дъжда (и под душа).    :) Хубав ден!!!

Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS feed или направете безплатен абонамент по емайл, за да получавате първи информация за всички наши най-нови материали.
Ако пък искате да се възползвате от нашите услуги, като старателен DJ и атрактивна водеща за вашето парти, сватба или тържество, направете запитване. Ние ще ви предложим богато разнообразие от предложения.
Етикети: , , , , ,

Коментари към статията

Тази статия е прочетена 1321 пъти
Публикувайте Вашият коментар:

Искате ли да добавите снимка към Вашият коментар в блоговете?

Направете си бърза регистрация в Gravatar и изберете подходящо изображение. Граватарът ще се асоциира с вашият e-mail адрес, при всеки коментар в блога. Ние вече го направихме :)

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>