Предколедно

от Гани Добрева
Вижте всички мои статии

Здравейте приятели на Sound The Best!

Винаги съм се чувствала по-добре,когато слушам сърцето си.

Винаги съм действала по сърце, макар че понякога ми е струвало много.

Днес аз  -  Гани Добрева, реших да споделя с вас една малка, обикновена история – от тези които се случват всеки ден, но едва ли щях да се замисля над нея ако ги нямаше коледните светлини и накичените с гирлянди елхички, примамливите светещи витрини с подаръци, беловласите пластмасови старчета с камбанки в ръце и онова неизменно "Йо-хо-хооо".

Това е малка история за смисъла да слушаме сърцето си.

Срещна ме вчера един познат, който от години е пътуващ музикант и както много такива като него прекарва голяма част от годината извън България.

 - Как си ? – пита ме той.

 - Добре съм – обичайно отвърнах аз с огромна усмивка и кимване, като че ли да няма грам съмнение в думите ми… – А ти? – попитах на свой ред.

- Аз преди два дни се прибрах от Кипър, добре беше…абе…я да те питам, работа в дуети, триа…интересува ли те…навън?

 - Аз си имам работа тук – отвърнах – в екип съм с един страхотен диджей и си бачкаме.

 - И все пак знаеш че там ще изкарваш много повече …

И тъй от дума на дума аз разказвах какво имам тук и  какво правим с Гали Рачев а той съмнително се усмихваше сякаш това, което му казвах е толкова нищожно, че не си струва вниманието. На тръгване  ме пита отново дали няма да размисля, защото ето – през януари е прослушването…

 - О,не -  казах аз – Има много неща които ме задържат тук.

- Ами…чудя се на ентусиазма ти. Май още не ти е писнало…Е, щом е тъй, продължавай да опитваш!

…Няколко часа по-късно вече крачех енергично след кучето ми по мъгливите улици и мислех за много неща – за идващите празници, за натоварения с работа декември, за близките до мен хора…и изведнъж забелязах как приказно светят прозорците в мъглата, осветени от цветните коледни лампички, които мигаха и танцуваха на почти всеки прозорец и тераса!

Вие имате ли си коледни лампички на прозореца? Помислете – защо сте ги сложили? Или…за кого?

Тази година в почти всяко наше младо семейство проплакаха бебета! Хубаво, нали?

Казват, че щастието е дом от който се чува детски смях. Е, още е бебешки плач, но и това е чудесна новина!

Тази година видяхме вас – развълнувани, смутени, влюбени, празнуващи. Видяхме сълзи от радост, бащина обич, приятелство и благодарност.

Казват че да обичаш, значи да намериш в щастието на друг, своето собствено щастие.Виждахме го във вас и се радвахме заедно с вас!

Понякога щастието е да получиш нещо съвсем малко – един миг. Или да послушаш сърцето си.

Да продължиш там, където другите спират, да не преставаш да мечтаеш, дори и да не ти се сбъдват всички мечти.

Моите мечти са тук.Обичам това, което правя.Може да не е по лесния начин но е със сърце. А както вече казах, слушам го.

Тази песен, записахме с Гали Рачев и един наш голям приятел – Стенли Нанчев, не много отдавна  в едно малко уютно студио, където се сбъдваха мечти. Така и се казваше Dreamsstudio.Чуйте я!

Гани Добрева и Стенли Нанчев – Рождествена песен

 

 

 

 

Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS feed или направете безплатен абонамент по емайл, за да получавате първи информация за всички наши най-нови материали.
Ако пък искате да се възползвате от нашите услуги, като старателен DJ и атрактивна водеща за вашето парти, сватба или тържество, направете запитване. Ние ще ви предложим богато разнообразие от предложения.
Етикети: , , , , , , , , , , , , ,

Коментари към статията

Тази статия е прочетена 1275 пъти
Публикувайте Вашият коментар:

Искате ли да добавите снимка към Вашият коментар в блоговете?

Направете си бърза регистрация в Gravatar и изберете подходящо изображение. Граватарът ще се асоциира с вашият e-mail адрес, при всеки коментар в блога. Ние вече го направихме :)

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>