I am legend!

от Гани Добрева
Вижте всички мои статии
DJ Bobby I

 

 Темата някак си се случи от само себе си, естествено… като странична линия към предишните три от серията "Party children – days of glory" . За да я има, виновници са моите приятели DJ GagaLove и Dj Playman, които споменаха името на DJ Bobby I с огромен респект,  свързвайки го пряко с онези дни – "days of glory" когато…диджеят беше бог, винилите бяха по-ценни от заплатата за една година, микрофоните бяха със жици и всичко беше истинско :)    Можете да видите точно какво казаха тук…и да сте сигурни,че когото и да попитате от гилдията, особено ако е с повечко стаж, ще ви отговори едно и също – той беше Легенда!

Тази статия посвещавам на моят приятел и колега Гали Рачев, на всички диджеи и творци зад пулта!

  Това е Човекът! DJ Bobby I  – Боян Илчев

Стартова точка -  Пловдив

стартов пакет – уроци по пиано

и пеене в хора на пловдивските момчета

/световноизвестен/.

Будният ум го води извън класическото музикално образование, видяло се недостатъчно за идеите в главата му. Те пък намират посока в западните музикални списания, рядкост и голяма ценност за онези години – средата на 80-те.

Скоро попитах един диджей дали е необходимо музикално образование за да си профи наистина.Той ми отговори че е задължително, може би съдейки по себе си…сигурно е прав – за своите малко над двайсет кой може да се похвали с четири номинации за годишните награди Awards BG за 2012? … е, не са малцинство и диджеите които не са виждали една нота през живота си , това не им пречи да се справят добре, ако говорим само за смесване на музика. Повече се иска тогава, когато има творчество.

Bobby I следва тази права, но преди трийсетина години.Тръгва от пловдивските дискотеки, става топ-диджей и скоро след това започва да шета из страната, навсякъде с  такъв успех , че за партитата му в легендарните дискотеки "Орбилукс" и "Златна Ябълка" на Слънчев бряг, още се говори като за седмото чудо на света. Не, няма ирония в думите ми! Този човек е бил уникално добър! Вижте :

Грабва титлата за най-добър БГ диджей два пъти и издава няколко разбиващи касети с миксове записани на живо, оригинални анонси и собственоръчно направени джингли, превърнали се в абсолютен еталон по които може да се учи и Tiesto  без да преувеличавам!

 Логично е че всичката придобита популярност тогава, ще го отведе и на друга сцена освен дискотечната. Говори се, че малко преди трагедията отнела живота му, той е работил по създаването на радио музикален ТВ канал и списание. И сигурно е щял да успее…

Едва ли някой от титолуваните днес  БГ диджеи може да се похвали с такава активност – времената се смениха, технологиите също, за публиката пък да не говорим…факт е обаче че за времето си, Bobby I беше новатор и всички които са имали шанса да го познават ще потвърдят!

 

"Само най-добрият е достатъчно добър!" (Only The Best Is Good Enough!)  – това е максимата която го води. В обложката на последната, четвърта аудиокасета Bobby I пише следното: "Всички, които притежават тази касета, могат да бъдат сигурни, че са избрали най-доброто! Точно това, което е най-необходимо за Вашето лятно парти, и това, което е част от неповторимата атмосфера на дискотека "Флорида", е поредният "Megahit Mix". В тази уникална компилация (както и в предишните три), всички миксове, рапове, скречове и други специални ефекти са записани на живо без използването на студийна техника (с малки изключения). Втората част на "Megahit Mix Vol. IV" е специален бонус (без анонси) за всички диджеи, които ще използват този микс в своите дискотеки." В "Megahit Mix Vol. IV" DJ Bobby I не пропуска да отдаде дължимото на тези, които най-много го вдъхновяват: "Моите специални благодарности са за всички мои фенове и приятели, за всички онези, които горещо предпочитат моите дискотеки, както и за моето мило семейство!"

 

Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS feed или направете безплатен абонамент по емайл, за да получавате първи информация за всички наши най-нови материали.
Ако пък искате да се възползвате от нашите услуги, като старателен DJ и атрактивна водеща за вашето парти, сватба или тържество, направете запитване. Ние ще ви предложим богато разнообразие от предложения.
Етикети: , , , , , , , , , , ,

Коментари към статията

Тази статия е прочетена 2353 пъти
Публикувайте Вашият коментар:

Искате ли да добавите снимка към Вашият коментар в блоговете?

Направете си бърза регистрация в Gravatar и изберете подходящо изображение. Граватарът ще се асоциира с вашият e-mail адрес, при всеки коментар в блога. Ние вече го направихме :)

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>