Музиката…Аз я чувам навсякъде. Във вятъра. Във въздуха. В светлината. Тя е навсякъде около нас. Просто трябва да се отворим и да я чуем“

Вие се намирате в блога на SoundTheBest. Аз съм Галин Рачев и искам да споделя с Вас нещо, което силно ме развълнува в момента. Повода да напиша тази статия е един филм, който догледах преди малко. Не се славя като запален киноман. За мен е нетрадиционно да си пусна филм и да не заспя на него. Всички мои приятели отлично знаят това :)  

Когато работим, ние влагаме чувства! Живеем и чувстваме, не сме безлични! Снощи имахме много добро участие. Партито продължи до 5 сутринта. В 6 бях на кафе и сутрешна закуска, а в 7 отново на работа. Защо ви казвам това? Събират ми се около 40 часа без сън. Следобед планирах да поспя. Телефонът звънна. Беше моята полoвинка от екипа – водещата Гани Добрева. Говорихме си за обичайни неща – работа, планиране, музика, …говорихме си за Вас. Точно така! Гани ме пита дали съм го гледал – „August Rush“. Естествено, че не. Аз не гледам филми. Нямам време за това. Но тя ме заинтрегува „Ммм, трябва да го гледаш на домашното си кино. Този филм е пълен с музика“ Край!… Музика!… Препоръка от Гани…Време беше да го гледам. Намерих го. С високо качество. Не мигнах. Ако не сте го гледали, крайно време е да го направите, повярвайте ми! Филма завладява, нахъсва, дава много теми за размисъл. Отделете 2 минути и вижте това:

0:36 min – „Пречупвам се…На заем вземам…Живея…Губя…Моля се…Усещам празнота…Умирам…Обърквам се. …. И тебе търся!!!“ Как ви звучи? Силно, завладяващо! Предлагам Ви да видите и още нещо, преди напълно да ви агитирам да гледате целия филм :)

Добре де, признавам си, не можах да сдържа сълзите си на този култов за мен филм. Музиката, снимките, сценария…всичко! Филм за ценители, за тези, които могат да чувстват и да разберат, за музиката и за любовта. Филма не е нов, но ако все още не сте го гледали като мен, горещо го препоръчвам!!!


Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS feed или направете безплатен абонамент по емайл, за да получавате първи информация за всички наши най-нови материали.
Ако пък искате да се възползвате от нашите услуги, като старателен DJ и атрактивна водеща за вашето парти, сватба или тържество, направете запитване. Ние ще ви предложим богато разнообразие от предложения.
Етикети: , , , , ,

Коментари към статията

Тази статия е прочетена 834 пъти

4 коментара по Музиката е навсякъде около нас!

  1. от Гани Добрева

    Светът е музика!Вслушайте се!
    След снощното сериозно участие, спах само 3 часа и после цял ден бях пълна с енергия,защо ли?
    Не е нужно много – само един достатъчно силен заряд от позитивни емоции!
    После,този заряд се върна обратно,където трябва!:)))
    Мислете добро, правете добро, отдавайте и оставете доброто да се върне при вас!
    Няма по-голямо щастие от това!

  2. от Ирина Чалъкова

    Не знам тук ли е мястото да споделям нощните си мисли с вас… но , ето преди малко Галин пак ми прати любимата ми песничка от филма – Raise it up. И се замислих за филма и спомените, които ми навява…
    Гледах го за първи път, когато бях бременна. Страшно силно ми въздействаше тази история. Това, което си пожелах, е, и аз да съм толкова свързана с детето си, да ме усеща толкова близка…Нямам как да го опиша какво точно усещах, защото само аз знам чувството си… но беше толкова силно…
    След време, когато синът ми Христо започна да проявява интерес към йониката и китарата вкъщи и да танцува на песни от всякакви стилове, все още просто се радвах на това, което виждам. Но един ден, когато докопа на баща си китарата и започна да удря по струните както August във филма – шок!!! с баща му се спогледахме и не можехме да повярваме – радвахме се със сълзи в очите. Може и да е било моментно, може и нищо да не означава. Но аз знам едно – гледайки филма си пожелах едно такова August- че – чувствително, ритмично, музикално… какво пък, може да ми се е сбъднало :)

  3. от Галин Рачев

    Малкия е толкова добричък и чувствителен. А последния път какво показно ни направи с китарата – започна да удря по струните и грифа и да извлича звуци. Като се има в предвид възрастта на Ицко, докато стигне възрастта на главния герой във филма, като нищо да ни изненада с зашеметяващи флажолети :) И няма да се очудя!

  4. от Гани Добрева

    Ей, как ме радва това което чета тук!!!
    Този филм ме докосна, промени ме по един прекрасен начин и много съм щастлива да знам че е докоснал и вас!
    Кога ще ме запознаете с Ицко??Разбирам че е много музикален…като татко си:)))

Публикувайте Вашият коментар:

Искате ли да добавите снимка към Вашият коментар в блоговете?

Направете си бърза регистрация в Gravatar и изберете подходящо изображение. Граватарът ще се асоциира с вашият e-mail адрес, при всеки коментар в блога. Ние вече го направихме :)

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>