Една от най-красивите народни приказки, които съм чувала някога е легендата за Архангел Михаил от Одрин. Тази легенда е стара, толкова стара…разказвала се е от баба на внуче, предавала се е от уста на уста за да стигне до днес и да я разказвам аз :)

Някога много, много отдавна на брега на Охридското езеро се родило момченце, в бедно семейство, което дълги години чакало първа рожба. И ето че чудото се случило!

Прочетете цялата статия

Етикети: , , , ,
0

Магията на хорото

от Гани Добрева
Вижте всички мои статии

Horo

Не знам кога се е зародил танцът но със сигурност знам,че тялото е заговорило  първо, много преди да се появят думите.

Някак си е станало, може би след дълго взиране в прилива и отлива на вълните, в ухажването на дивите зверове преди чифтосване, в смяната на деня и нощта, хората са осъзнали  себе си като част от ритъма на живата Вселена и са затанцували.

За да бъдели чути, се нареждали в кръг, затваряли в него горящото огнище и се хващали за ръце.И така както електричеството  преминава по жиците на затворена верига, така  божествената енергия преминавала през тях . Тогава,  издигащите се нагоре искри и дим, танцуващите огнени езици и мигащите въглени  са пренасяли реалността във видения, а пред човеците се отваряли вратите към познание, с което са можели  да пътуват в далечни  земи, виждали са нови светове и непознати същества и са възпявали ЖИВОТА!

Прочетете цялата статия

Етикети: , , , , ,
0

Is that a Fender guitare? :)

от Галин Рачев
Вижте всички мои статии

Кажете, вярно ли това на снимката е Фендер?…

Но тя го поля и запали с уиски…Горила! :)

 

Прочетете цялата статия

Етикети: , , , , , , , ,
0

професионалано озвучаване

 

Здравейте приятели на Sound The Best!

Отваряме темата за музиката на сватбата отново, понеже е неизчерпаема – колкото повече младоженци имаме, толкова повече са  изискванията и детайлите с които трябва да се съобразим!
Няма нищо лошо, всеки уважаващ себе си диджей би обърнал внимание на музикалните вкусове на аудиторията си и би направил всичко възможно да изпълни всички желания.

И понеже е всеизвестно, че не сме безразлични към музиката която пускаме, сме длъжни да ви разкажем малко повече за това, как стоят нещата от другата страна на плейърите.

 

Прочетете цялата статия

Етикети: , , , , , , , ,
0

Ех, тези луди сватби!

от Гани Добрева
Вижте всички мои статии
най-лудите сватби

Здравейте приятели на Sound The  Best!

Виждате ли снимката по-горе? Неотдавна я сложих на стената ни във Facebook и написах абсолютно на шега "Докажете ни че сте корави и ще ви оженим без пари" .

Шега,шега…обаче аз от своя страна абсолютно сериозно се замислих  – ами ако наистина се обади някой??

Ако вдигна телефона и чуя отсреща   – ние не искаме стандартна сватба, не искаме бели рокли и шаферки, Менделсон и кумска ръченица?…Как ви се струва? Голямо предизвикателство, нали?

Прочетете цялата статия

Етикети: , , , , , , , , , ,
0

Две напред една назад

от Гани Добрева
Вижте всички мои статии

Всичко ново е добре забравено старо – тази максима открай време изважда нови дизайнерски колекции от гардеробите на бабите ни а напоследък  успешно ни върна в танцовите зали със стъпките на фолклорните танци и латиното.

И знаете ли , установих колко много хора познавам, които до вчера се спъваха докато ходят  а днес вече са танцови гурута!

Прочетете цялата статия

Етикети: , , , , , , , ,
0

Миллион алых роз

от Гани Добрева
Вижте всички мои статии

милион аллых роз

Ето ме отново! Нали знаете че обичам да разказвам истории? Бързам да ви разкажа още една!

   „Миллион,миллион,миллион алых роз… „  знаете я, нали? С тази песен Алла Пугачова стана известна по целия свят!

На пръстите на ръката ми се броят събитията, когато не е присъствала в музикалните желания на клиентите ни и знаете ли, когато зазвучи, по лицата им се изписва задоволство и радост, запяват заедно с мен ! Пели сме я много, дори на японски!

Стиховете са на поетът Андрей Вознесенски а мелодията написва Раймонд Паулс. Когато за първи път руската прима изпява тази песен, годината е 1982. До декември 1983 продава 6 милиона плочи и се превръща в най-популярната песен на десетилетието!

 

Прочетете цялата статия

Етикети: , , , , , , , , , , , ,
0

I am legend!

от Гани Добрева
Вижте всички мои статии
DJ Bobby I

 

 Темата някак си се случи от само себе си, естествено… като странична линия към предишните три от серията "Party children – days of glory" . За да я има, виновници са моите приятели DJ GagaLove и Dj Playman, които споменаха името на DJ Bobby I с огромен респект,  свързвайки го пряко с онези дни – "days of glory" когато…диджеят беше бог, винилите бяха по-ценни от заплатата за една година, микрофоните бяха със жици и всичко беше истинско :)    Можете да видите точно какво казаха тук…и да сте сигурни,че когото и да попитате от гилдията, особено ако е с повечко стаж, ще ви отговори едно и също – той беше Легенда!

Тази статия посвещавам на моят приятел и колега Гали Рачев, на всички диджеи и творци зад пулта!

Прочетете цялата статия

Етикети: , , , , , , , , , , ,
0

Да подадеш ръка на някого в труден момент – безценно!Тази статия посвещавам на човек, който сега има нужда от протегната ръка. Публикувам я без промени, без разрешение от автора Николай Москов от сайта на "24 часа", но надявам се ще разбереш колега, че всичко което искам е да подам ръка, дори и само духом…Бог да пази Пеци Гюзелев и хората в нужда!

Прочетете цялата статия

0

Party children-days of glory! part 3

от Гани Добрева
Вижте всички мои статии

 

 

 

Please welcome, Mr.Tad Robinson!!!

Мощни аплодисменти, прожектор-следач пробягва върху тъмната сцена и ето го -  на прибежки излиза зад кулисите, маха с ръка, публиката е на крака  докато той се покланя  в чисто новичък черен фрак и лъснати до блясък лачени обувкиdays of glory

В предишните две части на серията "Party children -  days of glory"  започнахме да разплитаме историята на легендарният деветдесетарски хит, възпял славните години на най-фамозният чикагски клуб, в който през осемдесетте се е родила хаус-музиката. Издирихме композитора и продуцента  – италианецът Роберто Занети, по това време подвизаващ се под псевдонима Wireband   и  известен като гордия татко на евро-диското.

Последният елемент от пъзела идва на мястото си :  Tad Robinson -  уникален  бял изпълнител, който пее блус като черен – така го определя музикалната критика  и с право, нюйоркчанинът е изпекъл музикалната си диплома в университета  в Индиана през далечната 1980-та, има 6 албума зад гърба си и няколко номинации за престижни музикални награди . Вижте го :

Прочетете цялата статия

Етикети: , , , , , , , ,
0