Първия въпрос, който възниква при планирането на вашата сватба е  - какво да изберемDJ или група (рок банда, оркестър с народна музика и др.) или и двете. Ако някой ми каже, че бюджета не е от значение, знам какво да го посъветвам :)DJ, водеща, в комплект с добра група би бил най-добрия избор за него. Но практиката показва, че понякога този избор може да струва, колкото менюто за всички гости в ресторанта. Вие готови ли сте за това? Ако ли не, то нека ви покажем  и другата страна на монетата.

Първа част:

„ Право, българско”

Вариант 1. Избирате само жива музика. Народен оркестър или рок банда, от която се  очаква да весели Вас и вашите гости. Какво се случва? Повечето добри групи се състоят от поне 4 или 5 души. Хонорарите на тези хора покривате Вие. Осигуряването на храна, напитки, нощувки…мисля, че тук също няма да сгреша, ако кажа, че разходите отново покривате Вие. Какво се случва на самото събитие? – Избирате оркестър с народна музика. Две певици, едната руса, другата чернокоса, румени-красиви, и двете със завидно вибрато. Мммм-чудесно! Акордионист, кларинет, гайда – част от гостите ви са на седмото небе! НО, тук идва  голямото НО. 5 часа народна музика сигурно са добре за месния клуб по народни танци. Аз не бих ги издържал. Повярвайте ми, събитието  може да премине и по-добре.

И освен това, очаква ви свръхдоза децибели – всички народни оркестри без изключение свирят силно. Е, бива ли хоро да се свири тихо? Разбира се че не! Не чувате собствените си мисли, да не говорим за пожеланията на гостите ви! Накрая си тръгвате, а ушите ви дават заето… Дали бих ви го препоръчал???.

Къде е разковничето?

Може ли да има успешно съчетание между желанията на младоженците, гостите и не на последно място родителите – едно прагматично универсално решение?

Как мислите?

Очаквайте продължение…

Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS feed или направете безплатен абонамент по емайл, за да получавате първи информация за всички наши най-нови материали.
Ако пък искате да се възползвате от нашите услуги, като старателен DJ и атрактивна водеща за вашето парти, сватба или тържество, направете запитване. Ние ще ви предложим богато разнообразие от предложения.
Етикети: , , , , , , , , ,

Коментари към статията

Тази статия е прочетена 1179 пъти

6 коментара по Rock this party!Или как да си срешем гостите на сватбата? – /част първа/ Право българско!

  1. от Ирина Чалъкова

    Къде е разковничето? Успешното съчетание е едно – Sound The Best!!!!!!!

  2. от Галин Рачев

    Еееее, Ирка, ще се радвам и след като публикуваме следващите части по темата, да мислиш по същия начин ;)
    Благодаря за коментара! Благодаря ти и за доверието! А какво мислиш по въпроса за живата музика? Как би се чувствала като гост на дадено събитие, което преминава изцяло в жива музика, била тя народна или рок? Ако пък си присъствала на такова, ще се радвам да чуя обективно мнение от теб ;)

  3. от Гани Добрева

    И на мен ще е интересно да разбера! Освен това, любопитно ми е, как ти си представяш твоята сватба…е разбира се, без неудобни намеци към половинката…по-скоро ме интересуват нагласите в това отношение на една потенциална булка:)))

  4. от Ирина Чалъкова

    Галински, аз живата музика я обичам, то е ясно, но сватба с жива музика си крие и изброените от вас рискове – абсолютно съм съгласна.
    Аз, за себе си – не знам. Ако не мисля откъм финансовата част, предполагам DJ с водеща ще е изборът ми ;) . А защо не и група в добавка :)

    Гани, аз за моята сватба не обичам да говоря, защото не знам ще има ли някога такава ;) , но определено обичам да мисля за нея. Тъй като главата ми е пълна с всякакви дивотии – искам всичко сама да си направя, е, поне това, за което ме бива :) )) – та искам всичко да е тематично. За мен една сватба трябва да има тема – повтарящи се елементи, декорации, цветове – всичко може да бъде вдъхновение за темата – елемент в декорацията на булчинската рокля, любимо цвете на някой от младоженците, някоя приумица, все едно – но това ще е водещото нещо – ще го има в поканите, в подаръчетата за гостите, върху тортата, в декора на ресторанта…. И , луда съм, но аз бих си направила повечето неща сама :) – знам, че би ми отнело много време и нерви, но харесвам нещата с душа – ръчните неща, не фабричните и идеално скучни :) Такива работи. Но разбира се, ще ми е трудно, макар да ми се иска – сама да си украся всичко, сама да сготвя и менюто за ресторанта и торта да направя, че и да съм булка…..хахаха, но ми се иска :)
    А, знам едно място, където няма да си пъхам носа – музиката и озвучаването – там не съм добра – там сте вие!!!!! ;)

  5. от Галин Рачев

    Ирка, ти си мечта за собственичката на някоя сватбена агенция :)
    Сигурен съм, че всичко ще бъде изпипано до най-малкия детайл. Да пускам ли „препоръки“ във фейсбук? На бас, че ще ти се обадят поне от две места :D Но не. Твоето призвание е друго. До скоро си мислех в какво те бива повече, но вече със сигурност знам! И скоро ще напиша статия за това – тук в блога!

  6. от Гани Добрева

    Гласувам и с двете ръце „ЗА“ мнението на Гали!!!
    Да, би отнело много време сама да се погрижиш за всичко, но знаеш сама, че точно така най-много би се чувствала в кожата си! А това според мен е най-важното, когато говорим за сватба.
    Е,човек никога не знае кога точно идеята от мислите ти ще се материализира, въпрос на желание или възможности е,съдба,карма…вероятно от всичко по малко…но ако това се случи, имаш сериозен съпорт в наше лице!

Публикувайте Вашият коментар:

Искате ли да добавите снимка към Вашият коментар в блоговете?

Направете си бърза регистрация в Gravatar и изберете подходящо изображение. Граватарът ще се асоциира с вашият e-mail адрес, при всеки коментар в блога. Ние вече го направихме :)

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>