По жицата 2…

от Галин Рачев
Вижте всички мои статии

Цитат: Игнат Пейчев, Фейсбук профил на Джаз Клуб „STAGE”.

Първи ден на Арпезос рок-фест – можем смело да го назовем, определено успешен! Домакините се бяха постарали сериозно, осигурявайки пълноценно техническо оборудване за постигане на истинския рокаджийски звук, който още на саундчека гостуващите групи оцениха, чрез думите на Васко Кръпката – „Перфектен саунд, сигурен съм, че купонът ще стане“.

Васко Кръпката и Кръпка Блус Бенд

И така на сцената е Васко със своите „Кръпка“ бенд. Забиха в страхотен синхрон,някои от старите и неувяхващи хитове от времето на Подуене блус бенд, с леки закачки в текстовете към публиката, която им отговори с мащабно хорово пеене.Чухме и няколко нови песни, едни от най-добрите от последния албум на бандата „Емигранти“,в които Васко е вложил цялото си сърце и душа на музикант и социално мислещ човек. Финалното им изпълнение на песента „Нека има светлина“просто взриви публиката,което показа, че ако различните телевизии в БГ в случая и тази която харчи нашите пари, не намират време за българския рок, то това не пречи талантливи хора като Васко и всички негови колеги да творят и раждат хубави песни, а публиката да ги уважава и обича.

След тях на сцената се качиха Блус трафик, компанията на Краси Табаков и Божидар Банов – Порто.И като се почна едно натоварване на трафика с блус и рок, то само подаванията и гонките в солата на двамата китаристи ти стигат за да станеш разноглед, а пеенето на Порто си е чиста проба Чикагски блус.Да споменем и останалите, фантастичния барабанист Ники Табаков който просто разговаря с китаристите, чрез барабаните и чинелите си, басиста със своя „разхождаш се бас“, създаващ неуловимата тръпка на блуса. Те това е, ако искаш да се научиш да свириш, започни с блус, а такива майстори като тези момчета ще ти отворят очите за всичко останало в музиката.

Накрая с нетърпение очаквахме,така далечните и изгубили се в годините стари рокаджии от „МОНОЛИТ“, водени от Тони Чембъра – певеца с един от най високите гласова в БГ рока. Заляха ни с неувяхващи хитове, с които напълно излекуваха всички в залата и ни накараха да скочим на крака в такт парчетата на Rolling Stones,Beatles,Deep purple, и т.н.,за което заслугата бе както на Тони така и на страхотния соло китарист Павел Васев в пеенето и въобще цялата банда,която свири все едно като че ли е в „Марки“ клуб в Лондон.Чест прави на Тони, че посвети едно парче на починалия тази година Рони Джейм Дио, което той изпя със завидно умение и лекота. Накрая чухме и непреходното им парче „Здравей“, влязло в класацията на Радио Тангра – „100-те най-добри песни на миналия век“.

Качествен рок, много емоция и единодушното мнение на фенове и музиканти – Беше един страхотен и невероятен купон! – Това научиха Sound The Best, пряко от първия ред. Благодарим на г-н Игнат Пейчев за любезното разрешение да публикуваме статията му в нашия блог.

Очаквайте продължение…

Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS feed или направете безплатен абонамент по емайл, за да получавате първи информация за всички наши най-нови материали.
Ако пък искате да се възползвате от нашите услуги, като старателен DJ и атрактивна водеща за вашето парти, сватба или тържество, направете запитване. Ние ще ви предложим богато разнообразие от предложения.
Етикети: , , , , ,

Коментари към статията

Тази статия е прочетена 751 пъти

2 коментара по По жицата 2…

  1. от Гани Добрева

    Благодарим на г-н Игнат Пейчев,за любезно предоставения материал!

  2. от Тони Чембъра

    Със сигурност мога да кажа,че концерта си заслужаваше.Тези,които не успяха да дойдат има за какво да съжаляват.Имаше истинска еуфория,много добър звук и отлично подбрани парчета.Резултатът беше налице…….Публиката ни подкрепи 100%.А и колегите от всички банди се постараха купона да бъде на ниво.Аз лично смятам,че при повече такива концерти имаме пълен шанс да събудим дълбоко заспалия народ…..

Публикувайте Вашият коментар:

Искате ли да добавите снимка към Вашият коментар в блоговете?

Направете си бърза регистрация в Gravatar и изберете подходящо изображение. Граватарът ще се асоциира с вашият e-mail адрес, при всеки коментар в блога. Ние вече го направихме :)

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>