Ноемврийска делнична утрин. Имате половин час да се приготвите а времето не стига и днес… Отваряте претъпкания гардероб и след ровенето по закачалките изпадате в паника – какво да облека?…Звучи ви познато, нали?

Здравейте! Аз съм Гани Добрева – водеща в Sound The Best, и признавам – така съм всяка сутрин! След кратък преглед на контактите, вече звъня по телефона. От другата страна е Стоян Димитров. Познавате го – дизайнер на Avin Style и главен съветник по визията на Sound The Best. Усещам усмивката в гласа му, разменяме две думи и малко по-късно съм при него – есента се е настанила в новата им колекция и гали окото – сиво, екрю, цвят горчица, неизменното черно и червено в аксесоарите и акцентите . Той изпреварва въпросите ми – „И през ум да не ти минава да се обличаш скучно! Дрехата е комплимент за тялото, ако не ти носи удоволствие, не я обличай!” Изгубвам около час, но печеля доста идеи!   

 Кой би се отказал от пухкавите и удобни плетени дрехи, които прилепват по тялото и изваждат на показ всичките му прекрасни форми? Не и аз! Плетивата и плетените елементи в роклите, блузите и полите продължават да са хит. Този път обаче са олекотени, по-ефирни и секси, нещо повече – познатите ни плетки от мамините и бабините времена излизат от ретрото и навлизат дори в бельото – две лице две опаци…:) Жилетката също преживява ренесанс – и тук пищността е характерна а пончото е следващият изваден от бабините списания ретро-хит. Този път обаче в актуалните за сезона цветове, орнаменти и линия.  

Широк панталон с пончо и вталена риза могат да се окажат удачна формула за не една дама, съветва Стоян и открехва темата за деловия стил – зачеркнете панталона като допълнение на сакото, блеснете с пола! Класическа, с дължина малко над коляното,а талията не е нито висока нито ниска, връща се там, където и е мястото – да подчертае най-тънката част от женския силует. Съчетана с боди или прибрана риза и високи обувки, със сигурност ще събере очите на колегите :)   

И тук е време за спринтьора на сезона – брич-панталона! Гледам разкроената малко под ханша дреха и кимам…нее! – „Пробната е свободна” – каза Стоян – „Довери ми се!” Безупречната линия ще ви изненада така както и мен – магията е в специфичната О-образна форма: кройката учудващо издължава и вталява! Битката за този силует беше дълга” – споделя Стоян.Резултатът е зашеметяващ!  

Не спирам дотук! Няма да сбъркате и ако заложите на дреха, съчетаваща коприна с други фини материи. Заглеждам се…ризата напоследък излезе от удобното си прикритие под сакото и се превърна в пищна дреха – като рокля или туника, облечена с клин, дори най-обикновения, се превръща в радост за окото. Още капка авантюризъм в него и вече сте звезда – заложете на неопренови материи, ципове, инкрустации, дантели…Вадете от гардероба широките колани, шаловете и панделите – това придава изключително елегантнна линия на силуета. Целта е – ренесансова пищност! Боди-ризата с жабо остава актуална -факт е, че прибрания силует в панталон или пола привлича повече внимание когато ризата е богато аранжирана.  

За специални събития бихте блеснали в рокля с едно рамо, ваш е изборът на подробностите – дали да е с набори, усуквания или с една огромна фльонга, където и да е – на главата като диадема, на рамото, кръста или като обици или колие, има ли я, сте 100% актуални. И тук вече се почувствах, все едно съм уцелила десятката от тотото – голямото цвете, в контраст с дрехата присъства почти навсякъде – моята голяма червена роза от конкурса Мис Булсатком 2010 ще е здраво експлоатирана лично по препоръка на дизайнерът на Avin Style ! Колкото по-големи,толкова по-добре, могат да са върху ревера, презрамката, на бюста или на рамото, на глезена – дори и върху чантата за лаптопа!  

На тръгване, Стоян ми каза нещо което няма да чуете от всеки, поне не и от редовите продавачки – конкретна дреха има характер само в един цвят – губи от същността си ако е изпълнена в цялата палитра от цветове. Иначе просто се превръща в конфекция…  

 

Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS feed или направете безплатен абонамент по емайл, за да получавате първи информация за всички наши най-нови материали.
Ако пък искате да се възползвате от нашите услуги, като старателен DJ и атрактивна водеща за вашето парти, сватба или тържество, направете запитване. Ние ще ви предложим богато разнообразие от предложения.
Етикети: , , , ,

Коментари към статията

Тази статия е прочетена 3295 пъти

13 коментара по Облечени с любов 2

  1. от Стоян Димитров

    Сега като го чета ме завладя хубавото настроение и днес :) ))))

  2. от Гани Добрева

    Радвам се!Получи се,благодарение на теб!:)))

  3. от Тони

    Страхотна статия. Много точна, описателна и вълнуваща. Страхотно е, че на фона на всички тези чужди магазини и компании за конфекция в България все още съществуват бутици в които получаваме специално внимание. В чужбина това се случва само в най-луксозните магазини срещу съответното финансово положение.
    Помните ли как последно се лутахте в огромния конфекционен магазин на някоя марка, търсейки някой който да ви помогне. Та вие искахте съвет,а получихте информация за баркода и наличността на стоката.
    А къде отиде доброто настроение, стайлингът и приятно прекараното време?!

    • от Гани Добрева

      Така е Тони!
      Благодая ти за този коментар!
      Вероятно и на теб ти е омръзнало от масата продавачки, които ще те излъжат без да им мигне окото, само и само да си продадат стоката.На мен вече доста пъти ми се случва да изляза вбесена от някой магазин, точно по тази причина.
      Последно беше в магазин за бельо.Продавачката ми предлага модел, според нея най-новия в колекцията.Аз пробвам, не го усещам мой, не ми допада и го връщам.И тя се обиди!Повиши тон!Не можах да повярвам!
      Познай дали ще вляза пак там!

  4. от Стоян Димитров

    Това е стила на работа във http://www.avinstyle.com При нас винаги ще имате специално внимание и отношение, което всеки заслужава

    • от Гани Добрева

      И така трябва да бъде!
      Дрехите са родени от вашите идеи и ръце. Да ги оставите без внимание,означава да не цените труда и таланта си.Само така!
      Радвам се че публикувахте линк към статията в фейсбук профила ви!Благодарим за доверието!

  5. от Дени

    Статията е готина!Моделите са супер актуални!Браво на вас и на Стоян!За първи път влизам тук и съм много приятно изненадана!Статиите ви са с много положителна енергия, и са много сладки!Радвам се когато срещам толкова усмихнати хора!
    Интересува ме къде се продават тези дрехи?

    • от Стоян Димитров

      Blagodarq za hubavite dumi :) .Moje da ni namerite v Stara zagora v Park Mall i v Universalen magazin na et.3;gr.Sofiq,gr.Pleven,gr.Blagoevgrad,gr.Varna i gr.Haskovo..V saita ni sa poso4eni i adresite na magazinite i telefoni za kontakt.:)Blagodarim vi mnogo.

  6. от valia

    Статията е невороятна.След като я прочетеш ти се иска да се впуснеш в една шопинг терапия и да се обзаведеш с най- новите и столни предложения.
    Браво на вас и на Стоян.Но какво ще пеарим ние от Пловдив като няма такав магазин и при нас?

    • от Стоян Димитров

      Osven da ni gostuvate v magazinite ni v Stara Zagora ,vie mojete i da napravite zapitvaniq i pora4ki direktno ot saita na firmata ni ili ot profila na firmata ni vav Facebook -AVIN :)

  7. от Гани Добрева

    Ами…елате в Стара Загора,тук си имаме два:))
    А с повечко късмет, в тях можете да срещнете и нашия главен герой – дизайнерът Стоян Димитров:)) И както вече разбрахте, ще ви накарат да се почувствате специални!

  8. от valia

    Мисля, че по-добрия вариант е да ви гостувам в Ст.Загора, за да мога да се почувствам специалното отношение във вашите магазини,за което споменахте в статията.
    Някои ден като успея да се измакна от работа със сигурност ще ви посетя.

Публикувайте Вашият коментар:

Искате ли да добавите снимка към Вашият коментар в блоговете?

Направете си бърза регистрация в Gravatar и изберете подходящо изображение. Граватарът ще се асоциира с вашият e-mail адрес, при всеки коментар в блога. Ние вече го направихме :)

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>