Не съм почитател на Бийтълс. В колекцията ми с плочи има само една – „Imagine“ – на Джон Ленън. Но признавам, че ако ги нямаше тях и момчето с кръглите очила, нямаше да ги има половината групи от днешни дни. Бийтълс промениха музиката. Джон Ленън създаде цяла култура. Помните ли хипитата, Уудсток?Здравейте! Аз съм Гани Добрева – водещата от екипа на Sound The Best, която призна, че Бийтълс не и допадат. Е, сигурно не съм единствената…простено ми e. Ливърпулската четворка е във фокуса на вниманието ми днес. Ако видите фейсбук профила ми, ще откриете линк към една от най-емблематичните им песни – “All you need is love”! Пуснете си я, както и тази по-долу…Гарантирам ви, че ще ви заредят с по-особено настроение днес!

Датата е 8 декември 2010 година. Ще си честитим студентския празник и ще си припомним някои позабравени факти. Нека първо ви дам тема за размисъл:  Да сте чули Бийтълс скоро в клуб? Възможни отговори:

А) Не

Б) …амиии…не помня

В) да, в клуба на пенсионера

Ако беше жив, Джон днес щеше да е на 70 години. Представяли ли сте си някога, че такива свободни души просто някой ден ще остареят? Ако не се бяха разпаднали, как ли щеше да се казва албумът на Бийтълс посветен на аварията в Чернобил, на падането на Берлинската стена, на атентата от 11-ти септември? Не бих могла дори да си го представя…Вечните неща и хора не остаряват. Не умират. На 8 декември 1980г Марк Дейвид Чапман застрелва Джон Ленън пред дома му в Ню Йорк. Светът спира да се върти за миг…и после продължава. Тъжната струна едва е докосната, няма да свиря на нея. Хубавото е, че дори и да не чуете Бийтълс в клуб, има достатъчно други места, където музиката им живее. Тя е навсякъде около нас, не забравяйте! Тук е едно от тези места. Хубаво, нали?

От 1903 г. 8 декември е празник на студентите. На този ден Българската Православна Църква по стар стил почита „Св. Седмочисленици” сред които е и Св.Климент Охридски, считан за един от патроните на българското висше образование. Честит празник бивши и настоящи студенти! Тази вечер Sound The Best ще бъдат в центъра на празника и ще започнат с песен на Джон Ленън и Бийтълс. Обещаваме ви!

Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS feed или направете безплатен абонамент по емайл, за да получавате първи информация за всички наши най-нови материали.
Ако пък искате да се възползвате от нашите услуги, като старателен DJ и атрактивна водеща за вашето парти, сватба или тържество, направете запитване. Ние ще ви предложим богато разнообразие от предложения.
Етикети: , , ,

Коментари към статията

Тази статия е прочетена 709 пъти

2 коментара по „Може би ще кажеш че съм мечтател?“

  1. от Галин Рачев

    Аз също не съм от феновете на Бийтълс, но с удоволствие спазих обещанието – снощи започнахме с „Imagine“. Да. И хората ни ръкопляскаха. Разбраха ни! Благодарен съм за вечери като снощната. Бих работил до сутринта с такива хора. Дано всички, които празнуваха из България да са се забавлявали както нас. Холдинг „Загора“, радваме се че бяхме част от вашия празник!
    P.S. Някой успя ли да нахрани кокошките рано сутринта? :) Хахаааааа… За всички „Майстори на късия разказ“!

  2. от Гани Добрева

    Като все казваме че има какво да научим от всичките си клиенти ето още един пример – и Холдинг Загора дадоха своето…само да имаше някой да стенографира!!Щяхме да направим сборник с къси разкази само от една вечер!Ех,студентски години:)))

Публикувайте Вашият коментар:

Искате ли да добавите снимка към Вашият коментар в блоговете?

Направете си бърза регистрация в Gravatar и изберете подходящо изображение. Граватарът ще се асоциира с вашият e-mail адрес, при всеки коментар в блога. Ние вече го направихме :)

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>