част 1

Сватбата -  управление на риска

Добро утро! Днес е вашият сватбен ден!smiley

Отворете очи, протегнете се…имате две минути да осмислите и приемете фундаменталната позиция за ден  като днешния -  НЕ СЕ ПАНИКЬОСВАЙТЕ! Защо ли? Аз – вашата водеща, Гани Добрева имам новина за вас – ако си мислите че всичко ще е перфектно, значи сте сбъркали планетата!

     Какво може да ви се случи? Всичко  е възможно -  да се развали времето точно в деня на сватбата и да ви се наложи да преместите официалната вечеря в ресторант, който няма да ви събере гостите…да ви се разпадне прическата, да ви отеснее сватбената рокля и да ви убиват обувките…кошмар!…Няма да предизвиквам съдбата и вие чукайте на дърво! Ясно е че не можете да предвидите какво ще се случи, но можете да набележите някои от основните рискови фактори много преди сватбата и да скроите ПЛАН Б!

 

        В работата ни, ние от Sound The Best сме се сблъсквали с какво ли не,  а аз лично…хм…ремонтирала съм рокли  и прически, оправяла съм грим  и съм държала  четириетажна сватбена торта да не паднеsmiley Не се смейте!

Малко планиране може да спести много главоболия ! Ето някои общи положения според учебниците:

 - определете основните рискове – какво би могло да се провали?

 - определете своите стейкхолдери – тази група хора без чиято помощ сте за никъде –кой може да ми помогне?

 - помислете за резервния вариант – как да се справя?

 Мили бъдещи булки! Преди всичко се заредете с търпение и обезоръжаваща усмивка! Скрийте в нечий багажник чанта с няколко важни неща -  пудра, грим и лак за коса с гребен и фиби, резервен чорапогащник, удобни обувки и лепенки цитопласт, няколко безопасни игли, игла и конец.

Пригответе необходимостите за църквата, гражданския брак и ресторанта отделно, поверете ги на сигурен човек и го инструктирайте  да е на място преди вас.

 Уважаеми младоженци! Не се впускайте в драконовски тренировки  или в разточително хапване, за да не ви се наложи да сменяте костюма, купен преди повече от месец.

Важно!!!Не забравяйте личните си карти и тези на кумовете и НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ХАЛКИТЕ!

Помолете готвачите в ресторанта да опаковат пилето за кума, за да не „литне” по време на лютата ръченица.

Разпределяйки местата в ресторанта предвидете работното място на диджея и водещата  и чак тогава определете местата на възрастните си роднини. Споменавали сме неведнъж -  силата на звука ще им дойде в повечко и вместо с усмивка, ще си тръгнат с главоболие…

Наша практика стана да отваряме предварително бутилката с шампанско за първата наздравица. Сещате ли се защо? Просто е –  един неконтролируем гръм  и двуметровата струя  ще подмине чашите със сигурност, но не и младоженците на бялото платно…J

Скоро, нашият екип бе свидетел на още две рискови ситуации :

- да дойдат повече гости  – в този случай разпределянето на местата е от особено значение,както и  това, да предупредите бързо персонала  на ресторанта  да приготви допълнителните порции навреме ,а не в един момент последните маси да се окажат без вечеря…

- да дойдат всичките  предвидени гости за подписването, но да си тръгнат доста от тях след него…е това вече е неприятно – местата са разпределени, порциите също…оставате и без агитка.Веселбата е под въпрос L

В този случай препоръчваме – в поканите упоменете че държите на потвърждение за присъствие на сватбата най-късно седмица преди нея!

Знаем че темата е вълнуваща! Едва ли ще можем да предвидим всички рискове и да дадем съвет. Ще продължим да говорим за това и в следващите ни статии, до тогава запомнете:

Сватбата е празник а не филм. Няма нужда да сте и режисьори!

Простете се с мисълта, че можете да управлявате пийналите  и развеселени гости. Просто се отпуснете и помолете диджея да ви пусне най-любимите песни! Ако ви откаже – моят колега Гали Рачев ще даде съвет как да се справите… във втора част smiley

 

Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS feed или направете безплатен абонамент по емайл, за да получавате първи информация за всички наши най-нови материали.
Ако пък искате да се възползвате от нашите услуги, като старателен DJ и атрактивна водеща за вашето парти, сватба или тържество, направете запитване. Ние ще ви предложим богато разнообразие от предложения.
Етикети: , , , , , , , , , ,

Коментари към статията

Тази статия е прочетена 638 пъти
Публикувайте Вашият коментар:

Искате ли да добавите снимка към Вашият коментар в блоговете?

Направете си бърза регистрация в Gravatar и изберете подходящо изображение. Граватарът ще се асоциира с вашият e-mail адрес, при всеки коментар в блога. Ние вече го направихме :)

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>